THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ: KANSAS-LEFTOVERTURE

"Λίγα" λόγια για το συγκρότημα και την πορεία του: Οι KANSAS ξεκίνησαν την καριέρα τους αρχές της δεκαετίας του '70 με το όνομα "White Clover" από την πόλη Topeka και αποτελείτο από τους Steve Walsh (φωνή, πλήκτρα) Kerry Livgren (κιθάρα.πλήκτρα) Richard Williams (κιθάρα) Robby Steinhardt (βιολί,φωνητικά) Dave Hope (μπάσο) και Phil Ehart στα ντραμς.

Το 1974 ο Don Kirshner παραγωγός της τηλεόρασης και διευθυντής δισκογραφικής εταιρίας άκουσε ένα demo με έξι τραγούδια- που είχε στοιχίσει 300 δολλάρια -και εντυπωσιάστηκε από την προοδευτική και πολύπλοκη μουσική των KANSAS με αποτέλεσμα να τους υπογράψει συμβόλαιο και να κυκλοφορήσουν την ίδια χρονιά το παρθενικό τους άλμπουμ.

Ο δίσκος πούλησε σχετικά καλά (100 χιλιάδες αντίτυπα) και το υπέροχο τραγούδι "Journey from Mariabronn" απέδειξε την συνθετική ικανότητα του γκρουπ το οποίο το παίζουν μέχρι και σήμερα.

Ακολουθεί το καταπληκτικό άλμπουμ "Song for America" και το γκρουπ καταφέρνει να κερδίσει αρκετούς νέους οπαδούς στην Ευρώπη ενώ το παίξιμο του R. Steinhardt στο βιολί έχει κλέψει τις καρδιές των φίλων της ροκ.
Το ομώνυμο τραγούδι του άλμπουμ αλλά και το υπέροχο "Incomudro--Hymn to the Atman" ξεχωρίζουν από τον δίσκο που έφτασε ως στο Νο 57- στα αμερικάνικα τσαρτς- και οι πωλήσεις ξεπέρασαν τις 250 χιλιάδες.

Την ίδια χρονιά κυκλοφορούν το "MASQUE" όπου το εξώφυλλο του δίσκου είναι ένα καταπληκτικό έργο τέχνης και φιλοξενείται στο μουσείο της Βιέννης.
Το άλμπουμ είναι αρκετά progressive με σκοτεινές μελωδίες και δύσκολες ενορχηστρώσεις και το τραγούδι "Icarus--Borne on Wings of Steel" δείχνει ποικολότροπα τον χαρακτήρα του δίσκου.

Το 1976 είναι η χρονιά των KANSAS που τους καθιερώνει για τα καλά στη παγκόσμια ροκ κοινότητα και ο λόγος είναι ότι κυκλοφορούν το εξαιρετικό "Leftoverture".
Το φοβερό σινγκλ "Carry On Wayward Son" σκαρφαλώνει ως το Νο 11 των καταλόγων επιτυχιών το οποίο όμως παραλίγο να μην μπει στο δίσκο αφού γράφτηκε την τελευταία μέρα των ηχογραφήσεων.

Οι πωλήσεις ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο αντίτυπα ,οι συναυλίες που ακολουθούν απογειώνουν τους KANSAS και οι φίλοι του progressive rock περηφανεύονται δικαίως για το συνθετικό μεγαλείο του γκρουπ.

Ο χαρακτηριστικός ήχος του βιολιού γοητεύει όλο και περισσότερο κόσμο και τραγούδια σαν τα "The Wall", "Magnum Opus" και "Miracles Out of Nowhere" έχουν μείνει κλασικά.


(η συνέχεια του άρθρου εδώ)



Ένα αξέχαστο μουσικό ταξίδι στο όποιο βασιλεύει η μελωδική αρμονία και ο πειραματισμός. Προτείνεται ανεπιφύλακτα στους ενδιαφερόμενους.