THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Τρίτη 23 Ιουνίου 2009

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ: JESUS CAMP

Επιστρέφω μετά απο αρκέτο καιρό, σχολικές εξετάσεις και άλλα ωραία, εγκαινιάζοντας μια νεα στήλη, που μάλλον θα έπρεπε να είχε μπει εδώ και καιρό. Καλλιο αργα ομως...
Στην στήλη αυτη θα γίνονται προτάσεις οι οποίες θα αφορούν οτιδήποτε μας αρέσει. Ταίνιες, ντοκυμαντερ, βιβλία, μουσική κ.α.

Κάνω την αρχή με ενα ντοκυμαντερ που φέρει το ονομα "Jesus Camp" (2006).
Δειτε, σιχαθείτε τη ζωη σας, αηδιάστε με το θέαμα του "καθαρού" brainwash της Χριστιανικής κατασκήνωσης των Ευαγγελιστών.




"Ένα ντοκυμαντέρ για τις παιδικές κατασκηνώσεις μικρών Ευαγγελιστών στην Αμερική.
Μια αρκετά μεγάλη ομάδα μικρών ξανθών και αθώων πιτσιρικάδων έρμαια στα χέρια της Becky Fisher καθοδηγούνται και υφίστανται πλήση εγκεφάλου για το πως θα γίνουν ο στρατός του Ιησού έτοιμοι να πεθάνουν γι΄αυτόν, όπως ακριβώς και οι "εχθροί" τους οι μωαμεθανοί.
Το 72% των παιδιών αυτών δεν πηγαίνουν στο "μιαρό" σχολείο παρά διδάσκονται όσα χρειάζεται να ξέρουν από τους γονείς τους στο σπίτι, όπως π.χ. ότι η Επιστήμη δεν μας μαθαίνει τίποτα, πως δεν υπάρχει Global Warming ("μόνο έξι βαθούς έχει ανέβει η θερμοκρασία στον πλανήτη") πως ο Χάρι Πόττερ πρέπει να πεθάνει, και πως "ΦΥΣΙΚΑ" και δεν καταγόμαστε από τους πιθήκους...
Στην ταινία βλέπουμε αυτά τα παιδιά να προσεύχονται για τον καλό χριστιανό Bush κάτω από ένα χάρτινό είδωλό του, και να φωνάζουν ενάντια στις εκτρώσεις ενώ την ίδια στιγμή ετοιμάζονται για "ιερό πόλεμο".
Έξυπνα η Becky Fisher δηλώνει προς το τέλος της ταινίας πως αυτά που μαθαίνει ένα παιδί στις ηλικίες 5-10 μένουν χαραγμένα μέσα του για όλη του τη ζωή..."
(cinemascope.gr)


"Είναι χαρακτηριστικό όλων των ολοκληρωτικών ιδεολογιών να εκμεταλλεύονται τα παιδιά, τον ενθουσιασμό τους, την έλλειψη ολοκληρωμένης προσωπικότητας και την αδυναμία κριτικής αντίστασης στην προπαγάνδα προκειμένου οι ηγεσίες του να αποκτήσουν πιστά, πειθαρχημένα μελλοντικά πρόβατα. "

TRAILER
IMDB